Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het kerkhof in Nuis. Het nieuwe deel is opgehoogd en de drainage is gereed. Nu is de beheercommissie bezig met de inrichting. Er zijn offertes opgevraagd en binnenkort wordt beslist wie werkelijk het nieuwe deel gaat inrichten. Er moet rekening gehouden worden met het feit dat het aan moet sluiten bij het oude deel. Het is de bedoeling dat er een vriendelijke uitstraling gecreeerd wordt. Dit kan door middel van beplanting, een bankje, ruime paden. Er wordt ook een strooiveld aangelegd. Hieraan is behoefte nu er meer crematies plaats vinden.
De urnenmuren zijn bijna vol, hier komt ook uitbreiding. Om een derde muur te plaatsen moeten de rhododendrons verdwijnen.
In Niebert is ook weinig ruimte meer voor het plaatsen van urnen. De commissie is druk bezig hoe de uitbreiding er uit moet gaan zien.
De beheercommissie is nog steeds in gesprek met de kerkenraad over het oprichten van een Stichting waarin de kerkhoven van Nuis en Niebert worden ondergebracht. Dit is een moeizaam proces. Met name het financiele deel is ingewikkeld en vraagt vele zorgvuldige afwegingen. Het huishoudelijk reglement en de statuten van de op te richten stichten zijn bijna klaar.
Als er meer nieuws te melden valt, hoort u dat van ons!

Beheercommissie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.