Zaterdag 24 mei heeft Het Groninger Landschap haar nieuwe cultuurkoepel op Landgoed Coendersborch feestelijk in gebruik genomen. De heer Kosmeijer, burgemeester gemeente Marum, gedeputeerde Wilpstra van de provincie Groningen en Marco Glastra, directeur Het Groninger Landschap verzorgden de opening. De muzikale invulling kwam van de plaatselijke muziekvereniging Amicitia en The Full Minties.

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van De Coendersborch in 2013 is, samen met lokale partijen, een start gemaakt met een nieuwe en multifunctionele cultuurkoepel op het achterterrein van de borg. Een bijzondere plek waar iedereen welkom is en waar ruimte is voor muzikale optredens, cultuurmanifestaties en meer.

De koepel is een ontwerp van architect Bert Boer. De plek waar deze koepel is geplaatst geeft extra karakter aan de culturele activiteiten. Het parkbos met de eeuwenoude eiken op de achtergrond vorm een prachtig decor. De eigen sfeer wordt versterkt door de brede gracht en de oude fruitmuur die op de overgang van de voor- en achtertuin staat.

Met de restauraties van de gebouwen, de aanpak van het buitenterrein en de nieuwe cultuurkoepel heeft Het Groninger Landschap van Landgoed Coendersborch een mooie buitenplaats gemaakt die volop ruimte biedt om te genieten van natuur en cultuur.

De realisatie van de cultuurkoepel is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Groningen, Gemeente Marum, J.B. Scholtenfonds, Stichting Wold en Waard en de Nationale Postcode Loterij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.