“Werkbezoek” PB bij de familie Solle

Zaterdag 24 januari jl. is Plaatselijk Belang Nuis-Niebert op bezoek geweest bij de familie Solle in Nuis. De familie Solle heeft een paar jaar geleden de boerderij van de familie Bos in Nuis gekocht.
SolleWe zijn de ochtend begonnen met een heerlijke kop koffie. Tijdens de koffie hebben de heer en mevrouw Solle ons verteld hoe zij hier in Nuis terecht gekomen zijn en hoe zij hun bedrijf runnen. Er komt tegenwoordig veel kijken bij het runnen van een melkveebedrijf. De heer Solle heeft al jarenlange ervaring op de boerderij als zij de boerderij kopen. Nog voordat zij de woning betrekken wordt al begonnen met melken. Voordat dit kon moest er eerst wel e.e.a. gerealiseerd worden in de melkstal.
Na de koffie hebben wij een rondleiding gekregen over de boerderij. De stal bied plek voor 60 melkkoeien. Op dit moment wordt de stal bezet door 45 koeien. Langzamerhand wil de familie er naar toe werken om de stal vol te krijgen.
Wij vonden het zeer leerzaam om eens een kijkje achter de schermen te krijgen en het was een zeer gezellige ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.