Vrijdag 21 december jl. is het Dwarsdiepproject afgerond. Een (Europees gesubsidieerd) LEADER-project, waar Plaatselijk Belang Nuis-Niebert samen met diverse bewoners erg druk mee is geweest. Samen met de financiers (Prov. Groningen, gemeente Marum en Landschapsbeheer) en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan dit enorme project, werd in het sfeervolle molenhuis achter de molen in Niebert, een ontbijt geserveerd en presenteerde voorzitter Roelf van der Meulen de diverse gerealiseerde onderdelen aan de aanwezigen. Daarna volgde er met de genodigden een rondtour (per fiets) langs de diverse onderdelen. Vanaf 2010 hebben we (samen met bewoners/vrijwilligers) het volgende bereikt:

  • Revitalisering van het molenterrein (molen Niebert)
  • opleiding van een tweetal molenaars en molengidsen
  • revitalisering van het terrein t/o kerk Niebert (extra parkeerplaatsen, vlaggenmast, wimpel, boombankje)
  • het ontwikkelen van een dorpswapen en dorpsvlag
  • ontwikkelen van een drietal nieuwe websites (www.nuisniebert.nl, www.museagemeentemarum.nl en pb.nuisniebert.nl)
  • uitbrengen van nieuw foldermateriaal voor de musea en molen
  • het doen van een tweetal haalbaarheidsonderzoeken (realisering herdenkingsbos voormalig Kamp Nuis en maken van wandelroute tussen Nuis en Noordwijk)
  • plaatsing van diverse informatiepanelen
  • opwaardering van het wandelpad ‘Kale-Jonker-pad’.

Daarnaast is geprobeerd een groene bufferzone te creëren langs de A7 en het creëren van een (verbindings)pad tussen de Jonkersweg en het Coendersbos. Helaas was er voor dit project te weinig draagkracht. Ook is gevraagd om nieuwe speeltoestellen voor het speeltuintje aan de Oudeweg en om bewegwijzeringsbordjes voor bewoners aan ’t Pad en de Oudeweg. Helaas zijn deze projecten afgekeurd omdat zij niet pasten binnen de scope van dit project.

Het was een zwaar en langdurig project. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers hebben we dit project kunnen afronden vóór 31 december 2012. Dit was namelijk een voorwaarde omdat het een Europees project betrof. Dank aan een ieder die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.