Zo’n 30 bewoners en omwonenden van de Coenderslaan waren afgelopen maandagavond aanwezig in de Raadszaal van het gemeentehuis om zich te laten informeren over de herindeling van de Coenderslaan. Nu óók de laatste bejaardenwoningen zijn gesloopt is het perceel klaar om heringericht te worden. Wethouder Jan Vos en Sije van Dijk van de gemeente Marum presenteerden een tweetal (concept)voorstellen waarop de aanwezigen konden reageren.  Ook het bestuur van Plaatselijk Belang Nuis-Niebert was aanwezig  en voorzitter Roelf van der Meulen refereerde aan de woonenquête die in 2009 is gehouden onder de inwoners van Nuis en Niebert. Hieruit  kwam duidelijk een voorkeur voor starterswoningen en seniorenwoningen  naar voren. Plaatselijk Belang dringt er dan ook bij de ontwerpers op aan om hiermee rekening te houden, zodat ook de belangen van de jeugd en de oudere bewoners hiermee worden behartigd.

Aan alle aanwezigen werd gevraagd mee te denken en suggesties voor dit plan in te dienen. In deze tijden van crisis kan het met dit project interessant zijn om gebruik te maken van het zgn. Collectief Opdrachtgeverschap. Het voordeel van een collectief project is dat er schaalvoordelen op kunnen treden, die de kosten drukken. Meer informatie is verkrijgbaar bij dhr. S. van Dijk, hoofd sector Ruimte & Werken van de gemeente Marum. E-mail: s.vandijk@marum.nl of telefonisch: 0594-28 36 40. Hieronder de twee voorstellen:

Hieronder 2 concepten van de hernieuwde indeling van het gebied Coenderslaan. Hierin is dus nog steeds de mogelijkheid om de indeling te wijzigen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.