Begin dit jaar schreef eigenaar Het Groninger Landschap een prijsvraag uit voor een nieuwe naam voor het vakantiehuis die hier bekend stond onder de naam ‘Boerderij van Kimm’. Het vakantiehuis is gelegen naast de Coendersborg en voor museum ’t Rieuw. De winnaar is bekend en unaniem koos de jury voor de naam ‘Börgbloumke’, een suggestie van Angelika Lukas uit Gouda. De winnares krijgt een lang weekend aangeboden in boerderij Börgbloumke.

Reageren op deze nieuwe naam? Dat kan hieronder, knop ‘Reacties’.

7 reacties

 1. Wel een mooie naam voor boerderij KIMM, maar ik vind het jammer dat “Bloumke ”
  niet in het Westerkwartiers is omgezet. Wij zeggen hier immers allemaal “Bloemke ” . Het idee was hetzelfde gebleven.

 2. Schaam jullie, iemand uit Gouda laten vertellen hoe een icoon uit Nuis gaat heten? Als Alje Enno Kimm dit hoorde, draaide hij zich om in zijn graf….. Vraag een ieder uit Nuis hoe deze pracht heet, en je hebt je naam.

  Mvg Meindert Koning

  5e generatie Koning uit Nuis.

 3. Borgbloemke vind ik ook meer een naam voor een heel klein blokhutje in het bos.
  Voor zo’n monumentale boerderij zou zoiets als “Hazenberg State” of zo veel beter passen toch!
  Maar misschien waren er maar drie deelnemers aan de prijsvraag, en hadden ze geen keus! 🙂
  Ik meen nl eens te hebben gehoord dat de naam Kimm officieel niet meer gebruikt mag worden van de familie.

 4. Börgbloumke???? We leven hier in het westerkwartier…. Het is naam voor een gebouw andere kant Groningen. Zo mooi gebouw en het heeft een naam.. Het zal hier in de volksmond altijd de “boerderij van Kimm” blijven! Als ze mij vragen waar Börgbloumke is stuur ik ze naar oost-Groningen. Groninger Landschap bedankt!! Jammer…..

 5. Dit is echt een gemiste kans. Het Westerkwartiers kent het woord bloumke niet. Het Westerkwartier is, hoe je het ook wendt of keert, geen Hogeland, geen stad Groningen en absoluut geen Oost-Groningen. Dus als dan bij de gratie Gods de naam Kimm niet mag worden gevoerd, zoals door R. Venema wordt gesteld, laat het dan bij diezelfde gratie ‘Börgbloemke’ heten en laten ze dat bloumke dan maar in Kielweddingeweerseveencompagnie (o.i.d.) gebruiken. Persoonlijk vindt ik het overigens een flutnaam voor een statige boerderij als deze, maar daar kunnen de meningen over verdeeld zijn natuurlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.