Meer dan 2500 toeschouwers zien voorstellingen van ‘’Reuring op de Coendersbos’’
IMG_8796 IMG_8906 De organisatie van Spek om Spinnen kijkt terug op een zeer succesvol openluchtspel. Afgelopen weekend werd voor de tiende keer een openluchtspel gespeeld in de tuin van de Coendersborch in Nuis. Meer dan 2500 toeschouwers wisten de weg naar de eeuwenoude borgtuin in Nuis te vinden. De voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond waren stijf uitverkocht. Per voorstelling was er plaats voor zo’n 900 bezoekers.

Mede door het hoge bezoekersaantal kreeg regisseur Herma Stroetinga een waardig afscheid. Ze regisseerde de voorstelling dit jaar samen met Sjoeke Klaassens. Naast het voeren van de regie was ook het stuk geschreven voor Stroetinga.

Vrijwilligers van de organisatie, meer dan honderd, nemen IMG_8961binnenkort afscheid van Herma Stroetinga. Ze is de langstzittende regisseur van de club. Ze had de leiding over 6 producties en was daardoor ruim 12 jaar verbonden aan Spek om Spinnen.

Tijd om achterover te leunen is er voor de bestuursleden niet. In 2018 moet er weer een productie worden opgevoerd. Dat lijkt nog ver weg, maar de opdracht die op hun staat te wachten is groot en omvangrijk. Er moet namelijk naast een andere regisseur ook worden gezocht naar een schrijver. Binnenkort worden er verkennende gesprekken gehouden met potentiele regisseurs.

Het bestuur zal ook een andere samenstelling gaan krijgen. spek3Voorzitter Tineke Pastoor treedt samen met secretaris Hannie Nijhof terug uit het bestuur. Beiden waren bij de oprichting van de stichting in 1997 betrokken. Bij hun aftreden worden ze benoemd tot erelid.

Nadat eerder Linda de Vries en Robert Pastoor het bestuur hebben verstrekt zal vanaf september ook Karina Wiersema toetreden tot het bestuur. De samenstelling ziet er dan als volgt uit:
Robert Pastoor: Voorzitter
Linda de Vries: Secretaris
Hans van der Veen: Penningmeester
Roel Vogelzang: Lid
Karina Wiersema: Lid

foto’s: Simon van der Goot

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.