Prikbord

Plaats een reactie met je eigen oproep of reageer op iemand. Misschien heb je een sleutelbos gevonden of ben jij wel die dieren-oppas die iemand zoekt. Reacties worden eerst bekeken voor ze worden geplaatst!

6 reacties op “Prikbord

 1. Uitgeklede freule in de Coendersborg !
  Expositie schilderijen Piet van Houten.
  In oktober 2018 zijn drie bijzondere schilderijen van Piet van Houten te bezichtigen in de Coendersborg in Nuis. De schilderijen zijn geïnspireerd door het verhaal van Froukje Alberts, die als huishoudster diende op de Coendersborg en met haar veel oudere Benedictus van Teijens trouwde terwille van de voortzetting van het geslacht.
  In 1795 trouwde de kinderloze erfgenaam Benedictus van Teijens van de Coendersborg op 59-jarige leeftijd met zijn huishoudster. Froukje moest voor nageslacht zorgen en dat deed ze. Ze kreeg drie kinderen, Saco, Oene en Etta. De toekomst van de familie leek gered, maar dit was slechts uitstel van executie. Ook deze drie kinderen bleven ongehuwd en kinderloos. Als laatste overleed Oene. Tot ieders verrassing ging het leeuwendeel van zijn erfenis naar huisarts Joachim Lunsingh Tonckens uit Beetsterzwaag.
  Piet van Houten noemt zichzelf een ‘story painter’, een verhalen-schilder. De Coendersborg en het bijbehorende bos in Nuis was de plek waar hij opgroeide en waar hij zijn fantasie kon laten gaan. Na een actieve carrière als manager bij de overheid heeft Van Houten zich toegelegd op de schilderkunst. Tegenwoordig woont de schilder in Roden.
  De drie schilderijen zijn te bezichtigen in de Coendersborg, Oudeweg 15 in Nuis. De borg is geopend op de zondagmiddagen van 13.30u tot 17.00u. Toegang gratis.

 2. Sinds enkele weken liggen er meerdere exemplaren van het 8 Dorpen Nieuws in dorpshuis De Vrijborg. Ik heb begrepen dat met name de buitengebieden geen krant ontvangen. Deze kun je ophalen in het dorpshuis, elke donderdag open tussen 09.00-12.00 uur. Met vriendelijke groet, Aukje

 3. Verzamelaar zoekt oud reklamematriaal zoals oude emaille reklameborden die vroeger aan de gevels hingen van de kruidenier,tabakszaken,garages,kappers,boeren,verzekeringsmaatschappijen enz..Tevens gezocht blikken,posters,lichtbakjes,reklamebeeldjes e.d. Voor bijzondere exemplaren zeer hoge prijs geboden,Dank voor uw reaktie.Mvg Edwin 06 – 23 23 93 93

 4. Mijn vraag /oproep is of er meer mensen zijn die het leuk zouden vinden als er weer een garage-verkoop zaterdag wordt georganiseerd door plaatselijk belang.
  Ikzelf, en meer met mij, zou het erg leuk vinden !!
  Plaatselijk belang : graag erover nadenken !!

 5. Wie mist er een papagaai (of papagaai-achtige)?

  Zit sinds vanmiddag in de boom a/d Oudeweg in Nuis.

  Wit/gele kop, rode/oranje wangen, grijs lichaam/staart.

  Contact via 050-8550177

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.