Gezelligheid en nostalgie troef bij lezing met liedjes van dorpsgenoot
Naast twee verschillende liedjesprogramma’s biedt zanger Klaas Landman uit Niebert voor komend seizoen (2015/2016) ook een unieke lezing aan. “Willy Derby, van kelner tot geliefd volkszanger” is een lezing  met een gezellig en nostalgisch karakter. LieKlaasLandmandjes als “Droomland“, “Daar bij die Molen” en “Twee ogen zo blauw” zijn bij velen bekend, maar lang  niet iedereen weet meer dat dit grote “hits” van Willy Derby waren. Toch was deze Willy Derby (1886–1944) tussen de beide Wereldoorlogen één van de populairste zangers van Nederland. Aan de hand van historische geluidsfragmenten maakt men (wellicht hernieuwd ) kennis met deze ooit zo populaire artiest. Doordat Klaas ook enkele liedjes live ten gehore brengt krijgt de lezing een uniek karakter.

In deze lezing kan Klaas Landman zijn oude liefde voor het  Nederlandstalige repertoire van voor de Tweede Wereldoorlog weer helemaal kwijt.

Hij zong namelijk aanvankelijk oude levensliederen als “Aan de muur van ‘t oude kerkhof”. Deze werden later echter al snel aangevuld met eigen liedjes, waarmee hij onder meer jarenlang een bijdrage leverde aan diverse live programma’s van Radio Noord. In 2013 verscheen zijn goed ontvangen CD  “In jou klinkt een lied” met 21 liedjes, waaronder een aantal van eigen hand en het  Groningstalige “Hail Gewoon ‘n Laidje” voor hem geschreven door Lianne Abeln.

De lezing is ondermeer geschikt voor verenigingen die voor hun afdelingsbijeenkomst of jaarvergadering een programma-onderdeel zoeken met een informatief, maar ook gezellig en nostalgisch karakter (Vrouwen van Nu, ANBO, KBO,  etc.).

Verder blijft Klaas uiteraard ook af en toe korte optredens en  (samen met pianist Gerard van der Laan) de complete liedjes-programma’s verzorgen.

Die staan evenals de lezing kort omschreven in het foldertje voor 2015/2016.

Voor nadere informatie zie www.klaaslandman.nl  of bel 0594-549335

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.