Westerkwartier Marathon Estafette

Ingezonden – Uitnodiging aan gemeenten, sport- en dorpsverenigingen, muziek- en dansgezelschappen, bedrijven en andere geïnteresseerden in het Westerkwartier.

Beste inwoner van het Westerkwartier,
Op zaterdagMarathon 6 oktober 2018 willen wij, onder auspiciën van Stichting Loopsport Leek, een groots, feestelijk en sportief evenement in het Westerkwartier organiseren: de 

Westerkwartier Marathon Estafette

Op die dag kunnen wandelaars en hardlopers een of meerdere etappes lopen tussen de hoofdplaatsen Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum. Onderweg kunnen ze kijken en luisteren naar muziek, dans en verhalenvertellers.

Op deze manier krijgen we een echte en letterlijke verbinding tussen de vier Westerkwartiergemeenten, voordat deze op 1 januari 2019 gaan fuseren tot de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Doen jullie mee? Of wilt u graag geïnformeerd worden? Dan bent u van harte welkom op de startbijeenkomst op 

DONDERDAG 18 JANUARI 2018, 19.30 – 21.30 uur
RAADSZAAL GEMEENTE LEEK,
(Tolberterstraat 66 Leek)

Op deze startbijeenkomst worden de plannen toegelicht door de initiatiefnemers en worden de routes gepresenteerd. Burgemeester Berend Hoekstra van Gemeente Leek (tevens portefeuillehouder sport) zal namens de vier gemeenten hun belang bij dit evenement weergeven en een pleidooi houden voor deelname. Van de aanwezigen horen we graag tips en aanbevelingen voor een geslaagd evenement.

De Westerkwartier Marathon Estafette bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Hardlopen recreatieve marathon 42,2 km, individueel of met een team van 2,3 of 4 lopers; ook als bedrijvenloop.
  • Hardlopen, 1 of 2 etappes (van 8-12 km per etappe) tussen 2 of 3 hoofdplaatsen naar keuze.
  • Westerkwartier Wandeltocht: De wandeltocht kan geheel gelopen worden (ca. 50 km), of in 1 of enkele etappes.
  • Jeugdlopen: in enkele dorpen aan de marathonroute willen we graag enkele loopjes voor de jeugd organiseren: in een uur tijd zoveel mogelijk rondjes lopen.
  • Muziek: Langs de route willen we muziek ten gehore brengen. Dat kan van muziekcorps, fanfare tot slagwerkgroep, rapper en dj.
  • Verhalenverteller: Het Westerkwartier kent een rijke, oude historie. We willen graag korte verhaaltjes laten uitbeelden en vertellen door verklede vertellers (of zangers).
  • Pendelbusvervoer tussen de start- en finishplaatsen.

Wat vragen wij van u?

Allereerst nieuwsgierigheid en enthousiasme. Verder zijn bij de voorbereidingen en op de dag zelf veel vrijwilligers nodig voor uiteenlopende werkzaamheden. En u kunt zelf ook als vereniging, bedrijf of amateur bijdragen.

Naast bovengenoemde activiteiten kunt u denken aan: pr-activiteiten, verzorgingsposten onderweg, uitzetten routes, verkeersregelaar, inrichten start/finishgebieden, inzet van scholieren en stagiaires, enz.

Na de startbijeenkomst worden enkele commissies ingesteld die onderdelen verder uitwerken. Voor de financiering wordt een beroep gedaan op de vier gemeenten, enkele fondsen en sponsoring.

Is uw nieuwsgierigheid al gewekt?

Dan zien we u –of iemand uit uw achterban- op de startbijeenkomst van 18 januari in Leek. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst bij een van onderstaande mailadressen. We stellen het op prijs als u deze uitnodiging doorstuurt aan andere belangstellenden.

Graag tot ziens en met vriendelijke groet,

Peter Wolters, bestuurslid Stichting Loopsport Leek, voorzitter Leekster Lente Loop; p.w.wolters@kpnmail.nl tel. 06 – 5746 3939.
Chris Renkema, bestuurslid Loopgroep Nienoord; chris@renkema.nl tel. 06 – 1735 9191

4 reacties op “Westerkwartier Marathon Estafette

  1. Een ontzettend leuk idee! Ik doe zeker mee! Het lukt me helaas niet om bij de startbijeenkomst aanwezig te zijn, maar ik wens jullie veel succes met de organisatie van dit mooie evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.