Museum ‘t Steenhuus opent zijn deuren!

De koffie en wafel met warme kersen staan weer klaar!
Museum ‘t Steenhuus gaat vanaf zondag 5 juli open! Vervolgens alleen de zondagen in juli en voor het verdere seizoen wordt gekeken of de openingstijden kunnen worden verruimd. De openingstijden zijn van 13.30 tot 17.00 uur.Tijdens de openingsuren is het terras geopend voor koffie, thee en fris, met eventueel de beroemde wafel met warme kersen.

Naast de vaste colleDSCN2935ctie van het museum is er een bijzondere collectie oude foto’s van allerlei vergane beroepen uit de tijd dat kinderarbeid heel gewoon was. Dit veranderde DSCN2925 in 1874 door het “Kinderwetje van van Houten” waarin bepaald werd dat kinderen tot 12 jaar niet meer te werk gesteld mochten worden in werkplaatsen en fabrieken.

Ook zijn er uit het museumdepot enkele bijzondere voorwerpen tentoongesteld ; waarvan sommige zelfs met een vraagteken van wat en hoe het is of waarvoor het is gebruikt.

Bezoek aan het museum kan gereserveerd worden op 06-43866699 maar ook bezoekers die spontaan langskomen zijn welkom maar kunnen dan naar binnen als er ruimte voor meer personen is.

Voor meer info aangaande het museum en de genomen maatregelen zie : www.museanuisniebert.nl.
Hoe het seizoen verder verloopt hopen we zo spoedig mogelijk bekend te maken.cropped-cropped-eeuwenoude-rode-beuk-bij-t-Steenhuus1.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.