Museum ’t Rieuw opent het seizoen 2022

Het Landbouw -en streekmuseum ’t Rieuw te Nuis, opent op zaterdag 7 mei 2022 haar deuren weer. Op donderdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur bent u van harte welkom.

De grote partytent is inmiddels weer opgezet, zodat er ook buiten consumpties gebruikt kunnen worden en is de overheerlijke traditionele poffert als vanouds verkrijgbaar!

Het Proathuus is natuurlijk ook weer geopend.Rieuw

In het hoofdgebouw is een tentoonstelling ingericht met als titel: “Boeren in de suiker”. Hierbij wordt een inkijkje gegeven hoe de boeren in het Westerkwartier in de wintermaanden buiten hun eigen bedrijf werkten in de bietencampagne. Er wordt o.a. aandacht besteed aan het vervoer van en naar de suikerfabriek.

De huiskamer is vernieuwd en ook is het zeer de moeite waard om in de schuur te kijken, waar een gedeelte is ingericht voor het melken door de tijden heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.