Gezocht: Acteurs en helpende handen voor theaterproject

Veur aaltied: Het meisje in de schone jurk. In de kerk van Nuis op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019. Voorlichtingsavond 25 februari!

kerk NuisWat is Veur Aaltied?
Tien bijzondere voorstellingen in tien Groninger kerken. De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis van de verschillende voorstellingen, die door de lokale dorpsbewoners worden gespeeld. Gedurende het hele jaar worden deze verhalen verteld, waarbij het kerkorgel een grote rol speelt. Gebaseerd op de historie, maar door de schrijvers en regisseurs tot een spannend of grappig verhaal gemaakt door er een geheel eigen draai aan te geven.

Veur Aaltied speelt vanaf april tot en met oktober in de kerken van Usquert, Kloosterburen, Thesinge, Sappemeer, Noordbroek, Krewerd, Loppersum, Woltersum, Visvliet en Nuis.

Veur Aaltied in Nuis: het meisje in de schone jurk
In de kerk van Nuis wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019 de voorstelling ‘Het meisje in de schone jurk’ opgevoerd onder regie van Philippien Bos. Het script is geschreven door Mariken Jongman.

In het boek ‘Vlijtige armoede en tonnen gouds, twee eeuwen gemeente Marum’ staat het volgende:  “Het verhaal wilde dat er op het Nuismer kerkhof witte wieven rondspookten. Wat wil het geval?
De Nuismer predikant ds. Hofkamp had enige dochters. Dominee wilde op een avond in het schemerdonker nog een brief gepost hebben. De brievenbus was bij de kerk. Hij zond twee van zijn dochters, die al in nachtkledij waren, met de brief op pad. Ze wandelden over het kerkhof juist op het moment dat brievengaarder Heijs de bus wilde lichten. Die schrok zich een hoedje van de twee witte verschijningen en zette het op een lopen. En voortaan ging het verhaal dat het op het Nuismer kerkhof niet pluis was: er doolden witte wieven rond.”

Daar geloven wij dus helemaal niks van. Welke vader stuurt zijn dochters nou ’s avonds in hun nachthemd de straat op? Daarom vertellen wij in ‘Het meisje in de schone jurk’ de (waarschijnlijk) ware toedracht van dit verhaal.

Er zijn zes tot acht rollen voor spelers tussen de 16 en 70 jaar. De repetities voor deze voorstelling zullen op maandagavonden plaatsvinden.

Doe mee!
Sta je graag op het podium, speel je muziek, of help je liever mee achter de schermen?
Kom dan naar de informatieavond op maandag 25 februari om 19.30 uur in de kerk van Nuis. Op 11 maart geeft Philippien Bos een theaterworkshop aan geïnteresseerde acteurs. Op basis daarvan worden de rollen in het stuk verdeeld. Op de informatieavond wordt hier meer over verteld.

Voor al je vragen en aanmelding kun je op de informatieavond terecht. Mocht je heel erg graag mee willen doen, maar kan je op 25 februari niet aanwezig zijn? Stuur dan een bericht naar Iris van Dijk: irisdijk@gmail.com

Veur Aaltied wordt geproduceerd door Stichting Pandeon. Kijk voor meer informatie op www.pandeon.nl/veuraaltied.php. Binnenkort wordt de website www.veuraaltied.nl gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.