Fototentoonstelling van fotograaf Omke Oudeman in Nuis

Expositie in ‘t Rieuw, Coendersborg en kerk Nuis
Vrijdag 6 september wordt de expositie ‘Natuurlijk licht’ – werk van fotograaf Omke Oudeman geopend in de Coendersborg in Nuis. In oktober 2019 is het vijf jaar geleden dat vakfotograaf Omke Oudeman overleed. Hij was in onze regio een markante verschijning.

omkeFotograaf Omke Oudeman ontwikkelde zich de laatste jaren tot specialist op het terrein van interieur- en kerkenfotografie. Kenmerkend voor deze foto’s is het gebruik van uitsluitend natuurlijk licht. Fotosessies begonnen steevast met het zoeken naar het lichtknopje of het uitblazen van met de beste bedoelingen door de koster aangestoken kaarsen. Het geëxposeerde werk op drie locaties in Nuis kent drie hoofdrubrieken: kerken, landschappen en industrie/architectuur.

Deze expositie met werk van Oudeman is tijdens vijf opeenvolgende weekenden van 14.00 – 17.00 uur te zien in Museum ‘t Rieuw Oudeweg 17a, de Coendersborg Oudeweg 15 en de kerk aan de Nieuweweg 29 op 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 en 29 september en 5 en 6 oktober. Als extra activiteit wordt op twee zaterdagen 21 september en 5 oktober een ‘vertelwandeling’ o.l.v. vertellers van Mien Winterkwartier aangeboden. De wandeling loopt van Coendersborg naar de molen van Niebert, deze afstand bedraagt 2,5 kilometer en de wandeling duurt zo’n anderhalf uur.

3 reacties op “Fototentoonstelling van fotograaf Omke Oudeman in Nuis

  1. Omke heeft voor de agrarische natuurvereniging foto,s geleverd voor een boekje dat heet Het is de boer een zorg.
    Van dit boekje zijn een aantal van zijn foto,s met bijpassend gedicht op aluminium platen gedrukt. Ze hangen nu bij het Collectief Groningen West aan de wanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.