Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

Op zondagmiddag 26 mei 2019 kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert en Tolbert fietsen en in elke kerk een verrassend concertje bijwonen. De Plaatselijke Commissies van de Stichting Oude Groninger Kerken willen de bezoekers laten ervaren, dat hun  kerken uitermate geschikt zijn voor concerten. Het is de bedoeling dat belangstellenden langs de kerken fietsen (met de auto kan natuurlijk ook) en een drietal concertjes uitzoeken om bij te wonen.

In iedere kerk vindt op de volle uren 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur een optreden plaats, steeds van dezelfde groep. Ieder optreden duurt ongeveer twintig minuten, zodat men zich in de resterende tijd kan verplaatsen naar een andere kerk.

Er zijn vijf kerken en dus ook vijf verschillende ensembles. Gezien de tijd, kan het publiek er drie bezoeken en zal dus een keuze moeten maken en dat zal niet meevallen: het aanbod is heel gevarieerd!

Voor mensen, die niet bekend zijn in deze omgeving, ligt in elke kerk een fietsroute klaar. Voor alle concertjes is de toegang gratis!

 Kerk Noordwijk SOULFOODkerk Noordwijk SOULFOOD 2

Soulfood is een Groningse band, bestaande uit drie ervaren muzikanten: Arnout Baard (bas), Ronald Kamphuis (gitaar) en Fenny Hoekstra (zang). Op het repertoire staan stukken van Paul Simon, Gladys Knight, Janis Ian, Amy Winehouse, Alicia Keys, Joni Mitchell en nog veel meer. De band heeft een intiem geluid in de ballads, maar kan ook swingen en grooven.

 

kerk Marum ZangzaadKerk Marum ZANGZAAD

Zangzaad? Muzikaal mannenvoer!

Zangzaad is het enige homomannenkoor in Groningen en omgeving. Onder leiding van Esther van Dijk bezingen zij meerstemmig de kleuren van de regenboog in een breed repertoire: van klassiek tot ballades en pop.

 

kerk Nuis FRED GOVERDE bewerktKerk Nuis   FRED GOVERDE

Fred Goverde studeert aan de Noorderpoort in Groningen Kunst en Multimedia, waar hij wordt opgeleid tot beroeps songwriter.

Live toont Fred zich een muzikale kameleon. Lieve liedjes worden afgewisseld met agressieve en energieke pop. Tekstueel zijn de nummers doorgaans sterk en met zijn veelzijdige stem zullen de nummers overtuigend het publiek bereiken.

 

kerk Niebert NICOLE 287 kBKerk Niebert   NICOLE WAIRATA

Ook Nicole Wairata studeert aan de Noorderpoort in Groningen Kunst en Multimedia en hoopt dit jaar af te studeren. Haar muziekstijl is vrij breed: van Nederlandstalig tot soul en van funk tot jazz en blues.  Vooral in jazz en blues kan zij echt een stuk emotie uiten. In Niebert, zichzelf begeleidend op een stagepiano, brengt zij nummers van o.a. Alicia Keys, Beth Hart, Billie Eilish, Madison Ryan Ward.

 

kerk Tolbert JUNIOR ORKEST Josien Le Coultre -bewerkt-Kerk Tolbert JUNIOR ORKEST

Het Junior Orkest bestaat uit 8 vioolleerlingen van Josien Le Coultre in de leeftijd van 13-18 jaar aangevuld met cellisten.

Er wordt zowel orkestmuziek als ensemble muziek ten gehore gebracht van o.a. Händel, Borodin en Haydn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.