Exposities in museum ‘t Steenhuus te Niebert

Middenin het prachtige coulisselandschap aan een oeroud pad, ‘t Pad, staat het ambachtelijk Streekmuseum ‘t Steenhuus.

Het is gevestigd in de aangebouwde schuur van het eeuwenoude, 1375, steenhuis (privé bewoond). In het museum zijn diverse oude ambachten vertegenwoordigd en uitgebeeld en zo ook de vroegere kleine middenstand. Gereedschappen en voorwerpen, met soms een bijzonder verhaal, over hoe men vroeger leefde, woonde en werkte.

De wisselexpositie bestaat dit jaar onder andere uit miniaturen van ing2019-05-02 14.11.31erichte winkeltjes, winkelstellingen en (huis)kamertjes. Ook leuk voor kinderen. Uit eigen depot zijn er oude fototoestellen, foto’s, krantenknipsels en een vitrine met diverse niet eerder tentoongestelde items.

Gedurende het seizoen organiseert het museum diverse activiteiten zoals klootschieten op 2 augustus, fietstochten op 24 en 25 augustus, een kindermiddag op 19 oktober en deelnemen tijdens Open Monumentendag op 14 september.

Openingstijden donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag 13.30 tot 17.00 uur.
Voor groepen vanaf 10 personen zijn op afspraak en op andere dagen en tijden mogelijk. 
Meer info op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.