Expositie natuurprenten Egge Wieringa tot eind juni in De Coendersborg

Egge Wieringa exposeert een maand langer (t/m zondag 30 juni) natuurprenten uit het Westerkwartier in De Coendersborg in Nuis van Het Groninger Landschap.

Egge Wieringa (1933) is geboren te Marum. Hij schrijft verhalen en gedichten in het Westerkwartiers. Hij volgde de avondopleiding aan de academie Minerva in de stad wieringa-eGroningen en haalde de vakdiploma’s zeefdrukken en schilderen. Vanaf 1963 werkte hij als decorateur bij Vroom & Dreesmann. Hij schilderde (o.a. muurschilderingen), restaureerde houtsnijwerk en ontwierp logo’s en boekomslagen. Hij voorzag zijn eigen boeken van illustraties. Hij was conservator van het schildermuseum in het Iwema Steenhuis te Niebert.

In 1978 kwam zijn bundel Nadde spoanenuit. De bundel bevat Streekverhalen in het ‘Zuidelijk Westerkwartiers’. Na Jelte Dijkstra was Wieringa de tweede auteur die publiceerde in het Westerkwartiers. Een Nederlandstalig uitgave Tussen groen en groen verscheen in 1982 en beschrijft een jongensleven tijdens de oorlogstijd rond Marum.

De Coendersborg vindt u aan de Oudeweg 15 in Nuis. U bent van harte welkom. Iedere zondag toegankelijk van 1 mei tot 1 november tussen 13.30 en 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.groningerlandschap.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.