Bijzondere voorstelling Kerk Nuis

Reserveer tijdig de unieke voorstelling ‘Het meisje in de schone jurk’ op 11 en 12 oktober
Het is halverwege de 19e eeuw. Nuis is in rep en roer, want briefgaarder Heijs heeft een wit wief gezien bij de kerk. Dominee Hofkamp probeert de boel te sussen: het is vast een onschuldige mistflard geweest. Maar Hendriks, de organist van de kerk, weet het zeker: het Kwaad is in aantocht. Het dorp is in ernstig gevaar!

KerkNuisoudHendriks’ doemdenkbeelden worden nog verder aangewakkerd door een duistere figuur die op hem inpraat, en hem tot actie probeert aan te zetten. Hij, Hendriks, is uitverkoren om het dorp te redden!

Ondertussen ontdekt dominee Hofkamp dat er wel degelijk iets aan de hand is op het kerkhof. De geest van een meisje doolt rond, op zoek naar haar naam. Waar hoort ze, wie is ze, waar komt ze vandaan en wat is er met haar gebeurd? De dominee probeert haar te helpen. Als de waarheid aan het licht komt, neemt de dominee een ferm besluit, één dat een stempel op de geschiedenis van Nuis zal drukken.

De voorstelling, Het meisje in de schone jurk, is speciaal geschreven voor de kerk van Nuis. Het orgel zal een muzikale rol spelen in de voorstelling, evenals een merkwaardig gospelgroepje…

De voorbereidingen zijn al volop in gang. Via de overkoepelende organisatie komen er al uit heel Groningen reserveringen binnen en daarom nu ook voor bezoekers van Nuis en Niebert de mogelijkheid plaatsen te reserveren. Hebt u belangstelling, dan kunt u nu al reserveren voor vrijdagavond 11 oktober en zaterdagavond 12 oktober (aanvang 20:30 uur) via derkdijk@ziggo.nl of 0594-641806.

Kaarten kosten € 10,- en donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken betalen € 8,- (per donateurschap maximaal 2 kaarten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.