Back to the Sixties, Seventies, Eighties om van te smullen

Goed bij stem, geen grammetje vet te veel, kwiek van lijf en leden en een kwajongens-achtige uitstraling. Dat is Johnny Dynamite nog altijd, na bijna een halve eeuw niet meer op de planken te hebben gestaan.
Zaterdag 24 juni was het zover. Met The Mystery Men als begeleidingsgroep wist hij  het aanwezige publiek aan zijn voeten te krijgen met nummers als Move It, The Young Ones, Whole lotta shakin goin on, enz. Zijn ziel is nog net zo smetteloos als het pak dat hMystery Menij draagt,  alleen zijn America Car ontbrak deze middag onder een donker wolkendek. Hij vindt het nog steeds een uitdaging om op een podium te staan. The Mystery Men wist evenals in 2015 vele schitterende instrumentalis van de wereldberoemde Shadows ten gehore te brengen. De schitterende shadowklanken waren in de verre omtrek hoorbaar en het publiek genoot er zichtbaar van.
Jack and the Spitfires beet de spits af met een repertoire van Elvis Presley, The Kinks, Rolling Stones. Zanger Jack raakt van slag als hij Elvis hoort. Met zijn stem (al gauw 4 octaven) weet hij de covers zo te brengen dat er weinig onderscheid is met de echte rock& roll idolen. De groep afkomstig uit het Groninger Westerkwartier weet elke generatie te vermaken met muziek die nooit is weggeweest. De belangstelling neemt steeds weer meer toe. Ook The Oldies Band merkte dat op. Vele van het aanwezige publiek wiegen mee en genoten volop van de klanken van deze groep met een geweldige zangeres. Hun repertoire klinkt heel fris en modern, minder calculerend dan muziek uit de jaren tachtig en negentig.
Back to the Sixties, Seventies and Eighties is een ‘totaalbelevenis’ met een ervaring die een onuitwisbare indruk achterlaat, emoties overbrengt die je maar naar een ding doen verlangen; Voor herhaling vatbaar!

5 reacties op “Back to the Sixties, Seventies, Eighties om van te smullen

 1. De Seventies and Eighties hadden wel meer muziek dan alleen de Shadows.
  Gelukkig werd er ook andere muziek gespeeld.
  Sfeerrijk was het inderdaad en ondanks bijna geen publiek toch wel erg gezellig.
  De lokatie is erg mooi en zeker geschikt.
  Persoonlijk had ik het podium en het publiek wat dichterbij elkaar gezien, maar wel met voldoende ruimte om eventueel te dansen.

  Antoinette

 2. Laten we het erop houden dat het een sfeerrijk gebeuren is op deze mooie plek, maar een volgende keer misschien wat beter opletten met het plannen van een datum. Op de zaterdag midden in het midzomerfeest van het dorp is niet zo handig, en dat scheelt toch publiek.

 3. Zag er mooi uit. Maar bij Jack and the Spitfires en de begeleidingsgroep The Mystery Men hoorde ik toch wel de nodige valse klanken.
  Vraag me af of het niet zelfverheerlijking is, want de enige band die erg goed klonk, dat was toch de Oldies Band.
  De band met die zangeres in het wit.
  De organisatie was goed hoor.
  Enfin, ik vrees dat deze minder vleiende reactie wel niet geplaatst zal gaan worden.
  Dan weten we meteen hoe het zit.
  Groetjes Sandra

 4. Ja, het was er gezellig en inderdaad goede muziek!
  Al was ik niet van elke band onder de indruk helaas.
  Oldies Band was erg goed overigens.
  Jammer dat er zo weinig publiek was, maar de weerberichten waren ook niet zo
  gunstig. Achteraf viel het wel mee.
  Hopelijk een volgende keer wat zonniger weer en bedankt voor de gezelligheid!
  Sjors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.