Theatergroep WAARK met Menalda vetes in de Vrijborg

Na het stoppen van het succesvolle Theater te Water denkt organisator de Vrijborg een goede opvolger te hebben gevonden in theatergroep WAARK.
Deze keer komen zij met een voorstelling over de 13e eeuwse kronieken van het klooster Bloemhof, die de vroegste geschiedenis van het klooster beschrijft, opgetekend door o.a. abt Emo, een bekende naam uit de geschiedenis en een vooruitstrevende man, voor die tijd. Abt Emo deed verslag van de gebeurtenissen in Groningen en omgeving; over conflicten tussen landjonkers (zoals bijv. de Slag om het Bolmeer), oude vetes en eerwraak.

280917 Slochteren. Waark. "De Menalda Vetes". Foto: Karel Zwaneveld

280917 Slochteren. Waark. “De Menalda Vetes”. Foto: Karel Zwaneveld

Het verhaal  gaat dat de kersverse bruid van Ebbo Menalda zich niet wou geven in de huwelijksnacht, vader van Ebbo spoort hem aan om niet zo’n sukkel te zijn; bruid neemt de benen en valt ten prooi aan een doortastender type wat natuurlijk ruzie geeft tussen de beide families.
Het verhaal is geschreven door Jan Veldman (acteur, zanger, performer, docent drama) en geregisseerd door Albert Secuur (NNT, Peergroup, Theater te Water, Boven Wotter), volgens de recensie in DvhN van 02 oktober , kostelijk uitgevoerd door o.a. Sarah Schierbeek (actrice, Boven Wotter, cabaret), Nick Kamerling (acteur, Theater te Water, Peerd van Ome Loeks), Arend Lommert (Boven Wotter, cabaret) en Nico vd Wijk (acteur, presentator, regisseur). Allemaal spelers die hun sporen al verdiend hebben!

Zaterdag 21 oktober 2017, dorpshuis De Vrijborg, Nieuweweg 80, Nuis.
Zaal open 19.30 uur, aanvang voorstelling 20.00 uur, Entree € 13,50
Reserveren: 0594-643275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>