Terugkijken op een geslaagd museumseizoen

Vrijwilligers museum ‘t Steenhuus kijken terug
Zondag 29 oktober was er de afsluiting van het museumseizoen 2017. Op deze middag kwamen nog aardig wat bezoekers naar het museum. Net als zovelen het afgelopen seizoen waren ook dezen weer vol lof over het museum en z’n collectie betreffende de oude ambachten en de vroegere kleine middenstand. De veelheid aan voorwerpen en uitstallingen doet veel mensen verbaasd staan.

SteenhuusOok de wisselexpositie kreeg veel lovende opmerkingen. De mooi verzorgde en uitgebreide tentoonstelling over de scheepvaart werd met bewondering bekeken.
Wat de activiteiten betreft, ook deze zijn succesvol verlopen. Zo waren er de klootschietwedstrijden, gezamenlijke dag met de Nieberter Molen tijdens de Nationale Molendag, optreden Shantykoor Tolbert, fietstochten (de deelnemers spraken van mooi uitgezette routes) en de jaarlijkse Open Monumentendag. In  het kader van het educatief project kwamen kinderen van de scholen in de gemeente Marum weer naar het museum om te beleven hoe kinderen in vroegere jaren leefden en woonden. In het kader van Oktobermaand Kindermaand was er 21 oktober voor de kinderen een speurtocht door het museum en werden pannenkoekjes gebakken en opgegeten en deden ze spelletjes. Volgens de vrijwilligers en de bezoekers succesvol en dus voor herhaling vatbaar. Een ieder die dit seizoen weer een bijdrage leverde aan museum ‘t Steenhuus : heel veel dank daarvoor!! Vanaf 3 mei 2018 is een ieder weer welkom in MUSEUM ‘T STEENHUUS.

1 reactie op “Terugkijken op een geslaagd museumseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>