Spek om Spinnen komt bijna van stal

De eerste repetitie van Koekoe was begin januari. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en ook vele zweetdruppels. Op 31 mei, 1 en 2 juni speelt de spelersgroep van het openluchtgezelschap uit Nuis-Niebert het stuk Koekoe. Een komedie over mens en dier.

IKoekoenmiddels speelt Spek om Spinnen al 20 jaar de voorstellingen in de historische borgtuin van de Coendersborch. Ludolf Coenders of de Heer van Nienoord, ze kwamen allemaal al eens voorbij. Dit jaar zijn het echter vooral koeien die door de tuin banjeren.

De koeien maken zich klaar voor de jaarlijkse veekeuring; Koekoe. Baukelien, één van de koeien, vraagt zich na de prijsuitreiking af of het geheel allemaal wel zo eerlijk verloopt. Maar niet alleen de keuring schiet door haar gedachten. Ook het systeem achter het geven van melk. De koeien staan elke keer trouw hun melk af, maar wat krijgen ze er voor terug? Samen met het andere vee wordt er druk vergaderd over de positie van de koe. Ondertussen bereidt de burgemeester de komst van de melkmachine voor. Want met die machine kan er meer gemolken worden, dus wordt er meer verdiend. De koeien zien dat echter niet zitten en roepen op tot actie. En dat komt er zeker.In totaal werken er zo’n veertig toneelspelers mee. Tijdens het stuk worden er uitstapjes gemaakt naar Spanje en India. De decorbouwers zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het maken van de decorstukken. Zo is er al een boerderij, een stierenvechtarena en een feesttent te bewonderen in de borgtuin. De spelersgroep repeteert elke maandagavond en zaterdagmorgen.

Op 31 mei en 1 en 2 juni speelt Spek om Spinnen voor de elfde keer een openluchtvoorstelling. Elke avond is er ruimte voor ruim 900 toeschouwers. De Coendersborch aan de Oudeweg 1 in Nuis is ontstaan uit de drie boerderijen van de boeren Fossema, Heringa en Harckema. De boerderijen zijn in 1668 in handen gevallen van Ludolf Coenders, een raadsheer in Groningen. Hij liet het ombouwen tot een borg.

De voorverkoop start is al enige tijd gestart. Kaarten zijn online te bestellen via www.spekomspinnen.nl. Online bestellen kan tot 20 mei. Daarna kunt u nog wel altijd terecht bij de voorverkoopadressen in Leek (Primera), Tolbert (Bakkerij Van Esch), Zevenhuizen (EP Poeder), Marum (DA drogisterij Boezerooy en Primera).

Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50, aan de kassa 16,- euro. Ook dit jaar bieden we tegen een lager tarief kinderkaartjes aan voor kinderen t/m. 12 jaar. Een kinderkaart kost 8,- euro en is alleen online te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>