Nationale Molendagen op 12 en 13 mei 2018

MolenDe Nieberter Molen en Museum ‘t Steenhuus te Niebert laten op de Nationale Molendag de hechte band zien tussen de molen en de bakker.

In Museum ‘t Steenhuus wordt door de uitgebreide bakkerscollectie duidelijk dat er een hechte band is tussen de molen en de bakker. De molen maalt het graan en de bakker bakt o.a. brood van het meel. Bij voldoende wind draaien de wieken en zingen de molenstenen, zonder wind kan met de handsteen gemalen worden. In de bakkersafdeling in het museum kan men proeven van oude meelgerechten. Op beide locaties zijn mensen aanwezig om rond te leiden en uitleg te geven.

De molen heeftPoffert vrij entree; Het museum is voor kinderen tot 12 jaar gratis, volwassenen betalen hier 2.50 euro. U bent op beide locaties welkom op zaterdag 12 en zondag 13 mei van 11.00 –17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>