Nachtvlinderavond bij de Coendersborg

Vrijdag 20 juli wordt er een nachtvlinderavond gehouden op het terrein achter de Coendersborg. We beginnen om 22:00 uur met het klaar zetten van de lichtopstelling met daarbij een groot wit doek.

Als de lichten aan gaan is het wachten op de vlinders die op het witte doek komen. Veel nachtvlinders hebben prachtige kleuren! Neem ook je camera mee en maak foto’s van wat je leuk vindt. We gaan door tot na middernacht.

De vlinders komen op het doek in hun ruststand. Je kunt ze dan goed bestuderen en hebt de mogelijkheid om ze op naam te brengen. Hiervoor zijn boeken, vangbakjes, loepen en vergrootglazen aanwezig. Wellicht zien we de Wapendrager, de Grote Beer of de Populierenpijlstaart. Als de vlinders in hun ruststand zitten dan kun je ze zelfs op je hand laten zitten en dan maar op een verjaardagsfeestje vertellen dat je een Witte tijger op je hand hebt gehad…………

Bij slecht weer zoals regen, harde wind en lage temperatuur wordt deze activiteit verplaatst naar zaterdag 21 juli, houdt hiervoor de website in de gaten.

Waar:              Coendersborg, Oudeweg 15, 9364 PP Nuis
Wanneer:       Vrijdag 20 juli 2018, 22:00 – 00:30 uur
Kosten:          Deelname is gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.