Museum ‘t Steenhuus is weer geopend!

De seizoenopening van Museum ‘t Steenhuus op donderdag 4 mei werd verricht door Jan en Jaap de Jong (geen familie). Jan de Jong deed dit namens het museum en Jaap de Jong vanwege zijn verzameling “scheepshistorie” welk dit jaar de wisselexpositie in het museum is.
Een groot deel van zijn mooie verzameling die heel veel laat zien over schepen en wat daar zoal aan boord was en nog te vinden is, is tentoongesteld. Dit alles is uitgestald in het museum en geeft een verrOpeningSteenhuusassend beeld met afbeeldingen, foto’s, schilderijen, scheepsmodellen, talloze voorwerpen en informatie over scheepvaartmaatschappijen enz. Komt dit alles zien!!
Tijdens de openingsmiddag waren er drie muzikanten van het Abel Tasman-museum uit Lutjegast  die op oude muziekinstrumenten voor een gezellige noot zorgden wat bij iOpenhuisSteenhuusmuziekedereen zeer in de smaak viel.
Ook werd nog gemeld dat het museum een picknicktafel aangeboden heeft gekregen van de firma Postmus te Nuis wat zeer wordt gewaardeerd. Al met al een geslaagde middag. Info over museum ‘t Steenhuus ook te vinden op www.museagemeentemarum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>