Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium
Op zondagmiddag 28 mei kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Nuis, Niebert, Noordwijk, Marum en Tolbert fietsen en in elke kerk een verrassend concertje bijwonen. De Plaatselijke Commissies van de Stichting Oude Groninger Kerken willen de bezoekers laten ervaren, dat hun  kerken uitermate geschikt zijn voor concerten. Het is de bedoeling, dat belangstellenden langs de kerken fietsen (met de auto kan natuurlijk ook) en een drietal concerten uitzoeken om bij te wonen.
In iedere kerk vindt op de volle uren 14 uur, 15 uur en 16 uur  een optreden plaats, steeds van dezelfde groep. Ieder optreden duurt ongeveer twintig minuten, zodat men zich in de resterende tijd kan verplaatsen naar een andere kerk.
Er zijn vijf kerken en dus ook vijf  verschillende ensembles. Gezien de tijd, kan het publiek er drie bezoeken en zal dus een keuze moeten maken. Het is gelukt om een breed aanbod met veel kwaliteit aan te bieden. Het zal moeilijk kiezen worden……..
Voor mensen, die niet bekend zijn in deze omgeving, ligt in elke kerk een fietsroute klaar.
Voor alle concertjes is de toegang gratis!

 


kerk NOORDWIJK - ANNE-LIE PERSSON
NOORDWIJK
ANNE-LIE PERSSON staat bekend als een veelzijdige zangeres met een uitgesproken popsound. Ze treedt op, begeleid door haar gitarist. Haar Zweedse achtergrond zal in haar liedjes te horen zijn.
Voor meer informatie www.anne-lie.com

MARUM
CLkerk MARUM - Clovers DuoOVERS DUO is de kern van de Groningse folkband Clovers End. Het is een nieuw project, opgestart door Derk en Iris met de focus op instrumentale muziek. Je kunt mooie luistermuziek verwachten: Iris met harp en viool en Derk met zijn Ierse fluiten, bodhrán en draailier. Ze spelen verschillende stijlen muziek, van oud Engelse traditionals tot Balkan muziek.

NUIS
THE OLD TIMES SKIFFLERS: een groep van 5 mannen uit de regio Zuidoost Drenthe, kerk NUIS - THE OLD TIMES SKIFFLERS -kerk NUISnemen de bezoeker mee terug naar het tijdperk van de skiffle muziek. Ze spelen semi-akoestisch op slagwerk/washboard, basgitaar, gitaar/banjo/mandoline, accordeon en saxofoon. Skiffle muziek is ongecompliceerd, feestelijk, vrolijk en heel ritmisch. Het wordt beïnvloed door Ierse muziek, country, folk en blues.
Tijdens de fietstocht spelen ze skiffle nummers (1955-1965), gelardeerd met enkele Ierse folknummers.
Voor meer informatie en muziekfragmenten www.theoldtimesskifflers.nl
NIEBERT
In de kerk van Niebert is het Twai deuntjes veur ain cent: om 14:00 en 15:00 uur treedt Popkoor VET! op, begeleid door gitarist Koen Jongsma en percussionist Han Latupeiressa. Om 16:00 uur treden deze begeleiders op als duo Koen & Han, dus zonder koor.
Om 14:00 en 15:00 uur:
POPKOOR VET!! is een swingend popkoor, bestaande uit 16 zangeressen, die ook allen solo zingen. Hun dirigente, tevens zangdocente, Fenny Hoekstra maakt alle arrangementen. Zij zingen klassiekers, maar ook eigentijdse nummers uit het pop/soul repertoire. Ze worden begeleid door gitarist Koen Jongsma en percussionist Han Latupeirissa. Voor meer informatie: Facebook: Popkoor VET!!kerk NIEBERT - duo KOEN & HANOm 16:00 uur:
DUO KOEN & HAN. Koen Jongsma, zanger/gitarist en Han Latupeirissa, percussionist, zijn al jaren actief in de muziek. De laatste jaren richten zij zich op semi-akoestische muziek. Ze bewerken bestaande nummers voor 1 gitaar en percussie en weten daarbij een vol en erg groovy geluid te creëren. Koen speelt, naast een gewone akoestische gitaar, veel nummers op een baritongitaar, wat een andere sound aan nummers geeft.
Ze spelen o.a. nummers van John Mayer, Stevie Wonder, Michael Jackson, Waylon en James Taylor.
kerk TOLBERT - Angkan & RianTOLBERT
ANGKAN en RIAN WESTMAAS. Angkan (2006) begon op 4-jarige leeftijd met viool te spelen. Sinds de zomer van 2016 speelt ze ook altviool. Voor beide violen volgt ze wekelijks lessen bij Carolyn van Gemert. Daarnaast speelt ze in ensembles en orkest.
Rian (1973) speelt gitaar, dwarsfluit, saxofoon en accordeon. Ze heeft haar eigen muziekschool in Eelde.
Angkan en Rian zullen verschillende combinaties van instrumenten en stijlen muziek laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>