Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

Op zondagmiddag 27 mei kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert en Tolbert fietsen en in elke kerk een verrassend concertje bijwonen. De Plaatselijke Commissies van de Stichting Oude Groninger Kerken willen de bezoekers laten ervaren, dat hun  kerken uitermate geschikt zijn voor concerten. Het is de bedoeling, dat belangstellenden langs de kerken fietsen (met de auto kan natuurlijk ook) en een drietal concerten uitzoeken om bij te wonen.

In iedere kerk vindt op de volle uren 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur  een optreden plaats, steeds van dezelfde groep. Ieder optreden duurt ongeveer twintig minuten, zodat men zich in de resterende tijd kan verplaatsen naar een andere kerk.
Er zijn vijf kerken en dus ook vijf  verschillende ensembles. Gezien de tijd, kan het publiek er drie bezoeken en zal dus een keuze moeten maken. Het is gelukt om een breed aanbod met veel kwaliteit aan te bieden. Het zal moeilijk kiezen worden……..
Voor mensen, die niet bekend zijn in deze omgeving, ligt in elke kerk een fietsroute klaar.
Voor alle concertjes is de toegang gratis!

 
kerk NOORDWIJK Ellis SportelNoordwijk
ELLIS SPORTEL -22 jaar- is een vrolijke en optimistische singer-songwriter uit Enschede, geboren in Groningen. Ze schrijft popliedjes, waarvoor hoop de basis vormt.
Vorig jaar was zij te zien zowel in het Jeugdjournaal als in De Wereld Draait Door. 3FM radio-dj Giel Beenen merkte haar op tussen alle inzendingen voor zijn onlinetalentenjacht met haar zelfgeschreven nummer ‘Without You’. Ze studeert aan de Popacademie ArtEZ.

Marum

FAL-kerk MARUM Fal-yn 1YN is een trekzakensemble, dat al jaren vaste gast is op het Trekharmonicafestival in Nuis, waar ze ook een keer ‘s avonds een concertje in de kerk van Nuis mochten geven. In Marum zijn ze met z’n drieën en spelen Ierse en Keltische muziek.
 
kerk NUIS Edwin & Yrsa 1Nuis
EDWIN DE BOER (19 jaar) en YRSA JOOSTEN (16 jaar) volgen de opleiding Kunst & Multimedia van de Noorderpoort in Groningen. Edwin speelt al acht jaar gitaar en Yrsa zingt en is van jongs af aan al met muziek bezig.
Edwin heeft mee gedaan met de 3FM Guitargod contest. Zijn bijdrage is wel op de radio uitgezonden, maar hij heeft niet gewonnen.
Tijdens de fietstocht gaan zij een mengeling van klassieke rocknummers en modernere popnummers in-ons-eigen-jasje spelen, met als afsluiter de gitaarsolo van het (hard)rocknummer van de Guitargod contest.
 
Niebert
Vrouwenkoor DONNE CANTABILI uit Zuidhorn bestaat uit 12 enthousiaste vrouwen. Met plezier zingen staat voorop, maar ook kwaliteit vinden ze belangrijk. Ieder jaar tredenkerk NIEBERT Donne Cantabili ze een paar keer op in kleine kerkjes op het Groninger platteland, in zorginstellingen en op (kerst)markten. Ze zingen dan een gevarieerd programma, van licht klassiek tot modern, afgewisseld met volks-en popliedjes.  Hun dirigent is zangdocent Douwe Kamminga, hij geeft ook aanwijzingen voor zangtechniek.
kerk Tolbert PAMELA WOLTERS foto Riet MichelTolbert
PAMELA WOLTERS begon op 8-jarige leeftijd met vioollessen. In haar studententijd was ze 1e violiste bij studentenorkest Bragi in Groningen. Ze heeft o.a. een paar jaar lessen gevolgd in improvisatie en Klezmer/Balkan-muziek bij Carel den Hertog in Amsterdam.
Via haar liefde voor het orgel en de sfeer van oude kerken kwam ze terecht bij het prachtige Van Oeckelen-orgel in de kerk van Tolbert.
Zij zal op dit orgel werk van Bach en Händel, eigen bewerkingen van stukken van Frescobaldi  en Rondo Venziano en eigen composities spelen. Ook zal ze enkele stukken op viool spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>