50 kilometer trailrunnen op Terschelling voor het goede doel!

Hardloopster Meike Kuipers uit ons eigen Nuis heeft het gered: 50 kilometer trailrunnen op Terschelling. Ze liep voor een mooi doel: De Waddenvereniging.

50 km trail Meike 1 De training is al maanden geleden begonnen, je hebt haar wellicht wel eens zien lopen, ’s ochtends vroeg langs de weg of zondags in het Coendersbos. Ze heeft er vertrouwen in. Veel (onverhard) getraind in Appelscha, Bakkeveen, maar ook in de Ardennen en op de Veluwe. Trailrunning is een nog vrij onbekend soort hardlopen, waarbij alles ‘off-road’ gebeurd. Dichtbij de natuur, kleinschalig en uitdagend door het onbekende parcours. Ondanks een paar dagen ziekte, heeft ze enorm veel zin om te gaan knallen. Om 10.00 uur start een groep zo’n 125 lopers in West-Terschelling waarna de route langs duinpaadjes, bospaadjes en het strand zal leiden. Alles onverhard, veel zand, klimmen, dalen en met de flinke wind, zoals we die van het eiland allemaal kennen, zal het een pittige loop worden.

Meike was als klein meisje al op het eiland te vinden en is ook nu, op 26 jarige leeftijd nog een paar keer per jaar op de verschillende eilanden te vinden om te rennen, tot rust te komen en t50 km trail Meikee genieten van de prachtige natuur en de zee. Daarom wil zij voor de Waddenvereniging een mooi sponsorbedrag ophalen. Zij zetten zich al jaren in voor bescherming van waddengebied.

Wil jij Meike & de Waddenvereniging helpen?
Steun de Waddenvereniging door te sponsoren. Stort je bijdrage op NL42RABO0300856342 t.n.v. M.Kuipers o.v.v. Waddenvereniging. Meike hoopt een mooi bedrag aan de Waddenvereniging te kunnen overmaken. Je kan de ontwikkelingen volgen via Facebook en Instagram (@meik18). Help jij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>